Menu

EU:lle antisemitismin vastainen kordinaattori

     15.4.2017 | lähi-itä, yleistä

Euroopan komissio nimitti joulukuussa 2015 saksalaisen Katharina von Schnurbein Euroopan komission koordinaattoriksi taistelemaan antisemitismiä vastaan. Hän osallistui yhdeksänteen EU-Israel seminaariin Brysselissä, jonka teemana oli muukalaisviha. Mukana oli noin 30 edustajaa Israelin ulkoministeriöstä, Euroopan komissiosta ja EU:n ulkoasiainhallinnosta, teknologia-asiantuntijoita ja järjestöjä. Kokouksessa Akiva Tor Israelin ulkoministeriöstä pyysi EU:ta määrittelemään antisemitismin, jotta sen merkkejä voisi arvioida. Hän toivoi myös sitä, että määritelmään sisällytettäisiin Israelin valtion oikeus olla olemassa. Schnurbein lupasi selvittää asiaa.

Schnurbein jatkoi, että kun Israelin olemassaoloon oikeutta epäillään, kyse on selkeästi antisemitismistä. Hän piti kuitenkin antisemitismin määrittelyä haasteellisena. Israelin vetoomuksen taustalla on EU:n nettisivujen muutos vuodelta 2013. Silloin EU jätti rasismin vastaisesta julkaisustaan yhtäkkiä pois kohdan, joka koski antisemitismiä. Viime vuosina kuitenkin juutalaisvastaisuus on lisääntynyt Ranskassa, Belgiassa, Englannissa ja Tanskassa.

Lue lisää

http://freespeechtwentyfirstcentury.com/2015/12/23/eu-mulls-adopting-definition-of-jew-hatred-says-new-anti-semitism-czar/?shared=email&msg=fail