Menu

Politiikka

22.6.2016 | ihmiset, politiikka

Ban Ki-moon järkyttyi Hamasin terrorijuhlinnasta

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon paljasti tahallisen tietämättömyytensä Hamasin todellisesta luonnosta, kun hän ilmaisi ”järkytystä” terroriorganisaation johtajuuden ilosta ja ylpeydestä neljän tappamisen yläpuolella, ja haavoittaen kuudestatoista ravintolassa Tel Avivin terrorissa kesäkuussa 2016. 
11.5.2016 | ihmiset, politiikka

Kännykkä hukassa?

Mihin jätin kännykän? Voitko soittaa siihen? Jos nämä ovat tuttuja kysymyksiä, voit olla huoletta. Kännykän hukkailu ei estä ketään pyrkimästä vaikkapa Yhdysvaltain presidentiksi. Barack Obamakin etsii toisinaan kuuluisaa BlackBerry-kännykkäänsä…
26.4.2016 | ihmiset, politiikka

Aamutorkku Churchill

Iso-Britannian entinen pääministeri Winston Churchill halusi vaativan työn vastapainoksi myös nauttia elämästä. Niinpä hän ei pitänyt kiirettä aamuisin, vaan herättyään ennen kahdeksaa Winston saattoi vaihtaa kylkeä vielä eräänkin kerran ja saattoi viivytellä sängyssä jopa klo 11 saakka.
26.4.2016 | ihmiset, politiikka

Ministerin korvat heiluvat

Suomen ja Euroopan unionin väliset maksuvirrat ovat olleet vuosi toisensa jälkeen suomalaisille epäedulliset. Suomi maksaa EU:lle enemmän kuin saa. Suomen nettomaksut EU:lle nousevat jatkuvasti ja ovat tällä hetkellä yli 800 miljoonaa euroa. Vuonna 2012 pitkän linjan vasemmistovaikuttaja Esko Seppänen ”onnitteli” blogissaan ministeriä uudesta ennätyksestä. Seppäsen mukaan valtionjohto pimittää tarkoituksenmukaisesti näitä tietoja. Seuraavalla videolla valtionvarainministeri Stubb valehteleekin silmiä räpäyttämättä lehdistön edessä Suomen EU-maksuista.
26.4.2016 | ihmiset, politiikka

Naurava valtionvarainministeri

Sveitsin valtionvarainministerin esittelee vaikeaselkoista byrokraatista kieltä kaikkea muuta kuin naama peruslukemilla. Hans-Rudolf Merzille tuontilihojen säännöstelyn termit saavat ministerin katkeamaan nauruun kerta toisensa jälkeen. Hän saa parlamentilta lopulta raikuvat aplodit siinä vaiheessa, kun kykenee kokoamaan itsensä urheasti.