Menu

Talous

15.4.2017 | lähi-itä, talous

Bisneskonferenssi Jerusalemissa

Jerusalemissa toteutettiin helmikuussa 2017 jälleen suuri kansainvälinen bisnestapaaminen OurCrowd Global Investor Summit. Tapahtumaan oli mukana yli 200 kansainvälistä yritystä ja 6000 osallistujaa mm. sellaisista yrityksistä kuin Microsoft, Samsung Ventures, Honda ja Shell.
15.4.2017 | lähi-itä, talous

Israel ja Afrikka kohtasivat

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu teki heinäkuussa 2016 historiallisen vierailun Ugandaan. Matka alkoi Entebben muistotilaisuudella, jota vietettiin Israelin pelastusoperaation ja panttivankien vapauttamisen 40. vuosipäivän muistoksi. Operaatio Entebbe (Thunderbolt) pidetään ensimmäisenä onnistunena terrorismin vastaisena operaationa. Tilaisuutta seurasi terrorismin vastainen huippukokous, johon osallistuivat seuraavien Afrikan maiden johtajat: Uganda, Kenia, Ruanda, Etiopia, Zaire, Tansania ja Etelä-Sudan.
15.4.2017 | lähi-itä, talous

Talouskonferenssi Tel Avivissa

Yhdysvaltalainen mediatalo Forbes järjesti huhtikuussa 2016 talouskonferenssin, joka toteutettiin Tel Avivissa ja Jerusalemissa. Tämä Under 30 Summit EMEA –konferenssi kokosi yhteen huomattavia nuoria yrittäjiä Amerikasta, Euroopasta, Lähi-idästä ja Afrikasta neljän päivän ajan uusien ideoiden ja yhteistyön edistämistä varten. Kokouspaikaksi valittiin nämä kaksi kaupunkia Israelissa, koska ne ovat erittäin yrittäjähenkisiä ja niissä on enemmän startup-yrityksiä asukasta kohti kuin Piilaaksossa.
15.4.2017 | lähi-itä, talous

Israelin talouskonferenssi Kiinassa menestys

Pekingissä pidetty Kiinan ja Israelin välinen talouskonferenssi kokosi paikalle huikeat 1000 osallistujaa tammikuussa 2016. Konferenssi päättyi maiden väliseen yhteistyösopimukseen, joka koskee useita teknologian aloja. Israelin vesi- ja energiaministeri Yuval Steinitz totesi, että siitä asti kun hän vieraili Kiinassa 2010, hän on jatkanut maiden välisen talousyhteistyön tiivistämistä. Uusi sopimus on merkittävä paitsi taloudellisesti, myös tieteellisen yhteistyön kannalta.
15.4.2017 | lähi-itä, talous

Israelin pääministeri Maailman talousfoorumissa

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahulla oli tammikuussa 2016 Maailman talousfoorumissa (World Economic Forum) Sveitsin Davosissa onnistuneita tapaamisia maailman johtajien kanssa. Hänestä tehtiin viikon aikana useita haastatteluja kansainvälisiin tiedotusvälineisiin. Netanjahu mainitsi CNN:n Fareed Zakarian haastattelussa mm. siitä, että jos maailma todella on kiinnostunut Israelin ja Palestiinan välisestä rauhasta, sen tulisi tehdä enemmän yhteistyötä Israelin kanssa, eikä luoda palestiinalaisille sellaista kuvaa, ettei heidän tarvitse tehdä mitään kompromisseja saadakseen haluamansa. Netanyahu mainitsi myös, että israelilaiset ovat auttaneet n. 1000 syyrialaista kenttäsairaalassaan.
15.4.2017 | lähi-itä, talous

Israelin tuoteboikotti rokottaa palestiinalaisia

Israelissa tuotettujen hedelmien boikottikampanja on jatkunut jo vuosia Euroopassa. Voimakkainta se on Saksassa ja Sveitsissä. Kun asiaa käsiteltiin EU-tasolla, se jakoi kuitenkin mielipiteitä. Osa virkailijoista, mm. parlamentin puhemies Martin Schultz, on havahtunut boikotin vaikuttavan myös palestiinalaisiin ja vastustaa tuotteiden leimaamista. Boikotin maali on siinä mielessä epäselvä, jos ottaa huomioon että huomattava määrä palestiinalaisista työskentelee israelilaisissa yrityksissä.